Anny is barones

Credit: Frédéric Andrieu

Een terechte erkenning: onderwijs-kundige, social entrepreneur, changemaker en vanaf nu .. barones

Anny Cooreman werd bij de koning ontvangen om haar adellijke titel in ontvangst te nemen. Vanaf nu gaat Anny dan ook als barones door het leven. Lees het zelf: Aan allen, die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Bij een bijzondere titel hoort ook een bijzonder wapenschild. Hierop staat de prachtige spreuk ‘aut viam inveniam, aut faciam”. Vrij vertaald “Ik zal een weg vinden of hem zelf maken”, wat Anny exact heeft gedaan.

Ontdek welke projecten Anny gestart en ondersteund heeft en welke impact dit heeft.

Impact in Vlaanderen en daarbuiten

  • STICORDI-maatregelen in Vlaanderen concreet maken. Jaarlijks krijgen meer dan 200 gezinnen intensieve begeleiding en advies via Eureka.
  • Met projecten als Eureka ADIBib zijn hulpmiddelen voor dyslexie gratis beschikbaar voor meer dan 35 000 leerlingen.
  • Met RekenTrapperS, Als Spelling een Kwelling Is en andere methodieken heeft Anny het onderwijslandschap anders leren rekenen, spellen en lezen. Denk maar aan cirkelrekenen, de dokola-regel en meer.
  • Met Eureka Onderwijs heeft ze doorheen 30 jaar meer dan 1000 leerlingen met ernstige leermoeilijkheden de onderwijskansen gegeven die ze verdienen.

Niet alleen, maar samen
Anny is de drijvende kracht achter Eureka Leuven, maar ze doet het niet alleen. We bedanken dan ook graag iedereen die zich in het verleden heeft ingezet en de mensen die zich nog steeds inzetten om aan Eureka Leuven te bouwen. Wil je deze projecten steunen? Dat kan via de Koning Boudewijnstichting via online gift of overschrijving.

Vier met ons mee.
Doe ons een plezier en geef Anny een compliment voor haar levenswerk!
Hoe kwam je in contact met Anny? Hoe zet jij Eureka in?

Op 9 september 1990 werd Anny uitgenodigd op de zevende dag om over Eureka te vertellen. Nu meer dan 30 jaar later staat Eureka er nog steeds.
De missie en visie zijn nog steeds dezelfde, wel helpen we nu meer mensen dan ooit ervoor!

Leerstoornissen ≠ dom

Anny startte de film ‘Ik heet niet dom’ mee op om duidelijk te maken dat een leerstoornis niet hetzelfde is als dom zijn. Dyslexie, dyscalculie, dysplasie, ADD, ADHD, ASS, NLD, .. Anny bracht ze allemaal praktisch en begrijpbaar in kaart.

Nu, zoveel jaar later zetten ze hun talent in:  Kobe is dokter, Toon assistent-professor en Hanne geeft les en ontwikkelt bruidsjurken. Ontdek hun verhaal 20 jaar na het opnemen van de oorspronkelijke film!

Warme getuigenissen voor Anny
Wij vroegen aan enkele oud-leerlingen een persoonlijk woordje voor Anny.
Geniet mee van de mooie verhalen!

Heb jij ook nog een mooi verhaal?
Deel het met ons via dit formulier.